Проверени са 8741 превозни средства по време на разпоредената специализирана полицейска

...
Проверени са 8741 превозни средства по време на разпоредената специализирана полицейска
Коментари Харесай

Горещи данни! Колко пияни и дрогирани залови МВР за ден

Проверени са 8741 транспортни средства по време на разпоредената профилирана полицейска интервенция за съблюдаване на Закона за придвижването по пътищата.

Извършен е надзор на 11154 водачи и  пасажери. Съставени са 2421 фиша и 591 акта за открити административни нарушавания.
-->
Акцент в акцията е недопускане на ръководство от водачи, използвали алкохол, наркотични субстанции и/или техни аналози, както и ръководство на МПС от неправоспособни водачи. В рамките на миналия ден са установени общо 24 водачи, качили се зад кормилото след приложимост на алкохол - 11 от тях са карали след приложимост на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, и 13 - с над 1,2 на 1000, трима са отказали тестване. Под влияние на наркотични субстанции или техни аналози са засечени да карат 8 водачи, а петима са отказали да бъдат тествани.

От систематизираните данни по метода " линеен надзор "  са тествани 2321 МПС и 2646 водачи и пътници; за установени нарушавания са формирани 713 фиша и 119 АУАН. Установени са двама водачи да карат след приложимост на алкохол от 0,5 до 1,2 промила. Трима водачи са засечени да ръководят под въздействието на наркотични субстанции или техните аналози.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР